Ontdek de wondere wereld van het verborgen bodemleven en biodiversiteit in de stad. In het kader van de komende najaarstentoonstelling Sub terra Amsterdam organiseert museum Arcam in samenwerking met haar tentoonstellingspartners een uitgebreid randprogramma. Op dinsdagavond 19 oktober 2021 gaat het museum in gesprek over de recente publicatie ‘BiodiverCITY. A Matter of Vital Soil! Creating, Implementing and Upscaling Biodivercity-based Measures in Public Space’.

Programma en Sprekers

Voor BiodiverCITY werkte de gemeente Amsterdam nauw samen met onderzoekers en medewerkers van Naturalis, NIOO-KNAW en Artis.

Tijdens deze avond gaan auteur Marco Roos van Naturalis en Thijs de Zeeuw, Architect in Residence bij Arcam, met elkaar in gesprek.

Researcher Stedelijke Biodiversiteit Marco Roos plaatst met de publicatie de mens als onderdeel van natuur en probeert op die manier kanttekeningen te plaatsen bij gewenste natuur.  Thijs de Zeeuw, zelfverklaard NatuurOptimist, belicht de stad vanuit het perspectief van het niet-menselijke. Zo ziet Thijs het dier juist als onderdeel van de stad, waar Marco de mens als onderdeel van de natuur ziet. Dat belooft een mooie gesprek!

Wil je bij het rondetafelgesprek aanwezig zijn?

Ga naar de website van Arcam om je op te geven.

Alle bezoekers worden gescand bij entree op het bezit van een geldige QR-code van het coronatoegangsbewijs dat kan worden verkregen door een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs, of een bewijs van herstel van corona. Download thuis alvast de CoronaCheck-app op je telefoon, upload thuis ook je QR-code op je telefoon of print je QR-code op papier. Vergeet je identificatiebewijs niet!