In 2019 zijn er natuurlijk ook weer Bodemdierendagen! Rond Dierendag gaan we overal in het land op zoek naar dat onmisbare bodemleven...

Op Dierendag mogen we wat extra aandacht hebben voor alle dieren om ons heen. Onze huisdieren verwennen we met knuffels en lekker eten. Maar vaak vergeten we onze 'tuindieren', en helemaal die kleine beestjes die bijna onzichtbaar hun belangrijke werk doen. Onbekend maakt onbemind, maar zonder bodemdieren kunnen we niet. Kijk daarom op Dierendag ook ons op de grond rond je voeten - in je eigen achtertuin, in het park of op het schoolplein.

De Bodemdierendagen 2019 lopen van het weekend voor tot en met het weekend na Dierendag.Tijdens die dagen vragen we iedereen om op zoek te gaan naar de bodemdieren bij hen in de buurt, en dat door te geven via deze website. Zo komen we meer over dat belangrijke bodemleven te weten in onze steden en dorpen. Daar weten we nu namelijk nog veel te weinig van.

En: het is een feestelijke jubileumeditie van de Bodemdierendagen, want de 5e keer. Help ook mee!

Als je laat weten wat jij terug doet voor de bodemdieren, dan krijg je als cadeautje van hen het boekje Ondersteboven opgestuurd. Een ontdekkingsreis onder de grond met 25 bijzondere bodemdieren.