Voor een safari hoef je niet naar Afrika! Ga gewoon naar de Fruittuin van West in Amsterdam bijvoorbeeld. Daar kan de bodemdierensafari beginnen! Want op Dierendag verdienen onze ondergrondse vrienden ook aandacht.

Er is een uitgebreid programma in de Fruittuin van West op 4 oktober:

15.00u - 19.00u Bodemsafari
Voor een safari hoef je niet naar Afrika! Kom gewoon naar Fruittuin van West en ontdek hoeveel er leeft in de bodem. Van loopkever tot miljoenpoot, en van mier tot regenworm.
In het kader van Bodemdierendag gaan mensen in het hele land op zoek naar bodemdieren. Vanaf 15u liggen er bij ons speciale Bodemdieren-zoekkaarten klaar voor jou. Je kunt in onze boomgaard op zoek naar deze dieren.

16.30 - 19.30 Pizza
Pizza’s! Ze bakken ze waar je bijstaat in de leemoven op het terras. Tussen 16.30u en 19.30u staan de pizzabakkers daar klaar. Wil je zeker weten dat ook voor jou een pizza is? Meld je dan aan via: lisan@fruittuinvanwest.nl. Pizza’s – ook lekker om te delen – kosten €10.50 / €11.50 p stuk.

17.00u live muziek
Er komen maar liefst twee bandjes langs, met allebei een heel andere muziekstijl. We beginnen om 17u met TARDIZ. Een bandje dat bestaat uit Madelon, Paul. Robert, Mark en Arjan en dat indie-achtige muziek speelt. TARDIZ schrijft veel eigen nummers en vinden het ontzettend leuk om die te spelen. Om 18u speelt vuurpaard. Vuurpaard is de nummer 1 Amsterdamse improvisatieband. Het is opzwepende muziek. “Je voelt de energie en dat werkt aanstekelijk”.

17.30u & 18.30u lezingen
Om 17:30 kun je met stadsboeren Ann en Annie met de handen in de grond op zoek naar leven. In de bodem gebeuren een hoop dingen die je zo op het eerste oog niet ziet. Ann en Annie kennen deze boomgaard op hun duimpje en kunnen je een hoop vertellen over het bodemleven.
Om 18:30 geeft expert Yulia een engelstalige lezing over de opkomst van wolven en lynxen. 


Zie ook: https://www.summerofsoil.nl/programma/bodemdierendag/