Het Symposium 'Nieuwe Natuur' is de spectaculaire afsluiting van het project Nieuwe Natuur waar de JNM - Jongeren in de natuur zich het afgelopen jaar druk mee bezig heeft gehouden. Ook bodemdieren staan op het programma.

Tijdens dit symposium zullen verschillende sprekers praten over het maken, onderzoeken en onderhouden van nieuwe natuur. Ze nemen ons virtueel mee naar Nationaal Park Nieuw Land, waar de geboorte van nieuwe natuur recent nog heeft plaatsgevonden. Daarnaast gaan we in vogelvlucht horen hoe biodivers groene daken kunnen zijn en zien we wat er hier zoal rondkruipt. Wist je dat er per jaar zo'n 8 nieuwe planten worden ontdekt in Nederland? Dat is voornamelijk te danken aan de grote plantendiversiteit in de stad. Op dit symposium leer je alles over Rewilding, Stadsnatuur en Working with nature: de toekomst van de Natuur in Nederland!

Gerard Korthals, expert bij het Centrum voor Bodemecologie van het Nederlands instituut voor ecologie (NIOO-KNAW) en de WUR, zal de aanwezigen bij het symposium meenemen in het belang van bodemleven. Sinds 2015 wordt al het bodemleven van Nederland gemonitord met een groot burgerwetenschap-project: de Bodemdierendagen! In 2020 en 2021 is in het kader van een nieuw project (Onder het Maaiveld) het project extra groots aangepakt en Gerard zal met ons gloednieuw behaalde resultaten bespreken.


Aanmelden kan via de site van de JNM: www.jnm.nl/nl/symposium

De inloop begint om 10:15. De lezingen zijn van 11:00 tot 16:00 en de borrel erna eindigt om 18:00. [ Dit was het oorspronkelijke programma. Als het symposium opnieuw gepland is - nodig vanwege de coronarestricties op de oorspronkelijke datum - kan dit iets anders zijn.]