Speel op zaterdag 2 oktober de serious game Ludi Soli bij Wageningen University & Research. Of doe mee aan de regenwormenwedstrijd! Bodemecologen van de WUR organiseren deze activiteiten in het kader van het Weekend van de Wetenschap.

Ludi Soli: relaties in het bodemsysteem begrijpen

Tijdens deze activiteit zullen groepen mensen een spel spelen over bodembiota en het functioneren van de bodem: Ludi Soli. Ludi Soli is een serious game om de verschillende oorzaak-gevolg relaties in het bodemsysteem te begrijpen en hoe collectieve keuzes deze kunnen beïnvloeden. Het is bedoeld om het complexe leven, de chemie en de fysica van de bodem te illustreren. Het is een geweldig educatief instrument voor mensen van alle leeftijden. Ludi Soli is een workshop die normaal 2 uur duurt, maar voor dit weekeinde zullen de sessies worden ingekort tot ongeveer 45 minuten. In elke sessie kunnen 5/6 personen meedoen en het spel spelen. Voor meer informatie over deze activiteit: stuur een email soilcluster@wur.nl.

Regenwormenwedstrijd

Tijdens deze activiteit worden kleine groepjes mensen (teams) toegewezen aan een stuk grond op de universiteitscampus en krijgen ze wat gereedschap om de regenwormen uit de grond te laten komen. Het team dat erin slaagt meer regenwormen te verzamelen, zal de wedstrijd winnen. De regenwormenjacht zal ongeveer 20 minuten duren, daarna zullen we snel de regenwormen tellen die in de verschillende groepjes verzameld zijn en zullen we de winnaar bekendmaken. Na de wedstrijd zullen we in het veld de verschillende brede ecologische soorten van de bodem regenwormen uitleggen met foto's en we zullen hun rol in de bodemfuncties uitleggen. Voor meer informatie over deze activiteit door een email te sturen naar soilcluster@wur.nl.