Met de tentoonstelling ‘Sub terra – New roots for underground urbanism ‘ onderzoeken we de kansen van ondergronds bouwen en leven in Amsterdam en daarbuiten. Sub terra verdiept je kennis van het gebruik van de ondergrond door de eeuwen heen en van toekomstvisies op woningtekort, biodiversiteit en het klimaat.

We brengen steeds meer tijd door onder de grond. Na infrastructuur zoals tunnels, parkeergarages en openbaar vervoer zijn het juist culturele voorzieningen, zoals musea, die ondergronds gaan.

Zo wordt het ondergronds steeds drukker en worden de belangen steeds groter. In de tentoonstelling Sub terra laten we zien hoe door de eeuwen heen onze ondergrond is gebruikt. Hoe leven en recreëren zonder (direct) daglicht eruit kan zien in de toekomst. We gaan in op vragen zoals: van wie is de grond? Hoe houden we beter rekening met de natuur? Kunnen we in Amsterdam ondergronds groenten verbouwen? Of wat zijn andere functies voor de ongebruikte ruimten onder de stad? En zijn architecten nog wel nodig als we geen gevels meer nodig hebben?

Met tal van (inter)nationale voorbeelden biedt deze tentoonstelling inspiratie voor de bewoners van Amsterdam, ontwerpers en beleidsmakers. Onder het maaiveld liggen immers niet alleen oplossingen voor de compacte stad of het woningtekort, maar ook voor de bescherming van biodiversiteit en tegen klimaatstress.

 

Bezoek

Bezoek de tentoonstelling in Amsterdam!

Opening op vrijdag 1 oktober: https://arcam.nl/events/opening-tentoonstelling-sub-terra-amsterdam-met-...

Sub Terra achtergrondinformatie: https://arcam.nl/events/subterra/