Nieuw gratis lesmateriaal over bodemdieren van WWF

WWF logo

Nieuw gratis lesmateriaal over bodemdieren van WWF

Nieuws
Laatst gewijzigd:

Deze maandagochtend vinden duizenden leraren in het basisonderwijs lesmateriaal over bodemdieren in hun inbox. Het Wereld Natuur Fonds maakte naar aanleiding van de Bodemdierendagen een les voor de groepen 5-6 en de groepen 7-8 binnen het programma Toekomstkunde.

In de les Bodemdieren ontdekken kinderen welke bodemdieren dichtbij leven en waarom bodemdieren ware helden zijn. En een held krijgt natuurlijk een echte heldennaam. Leerlingen gaan creatief met het onderwerp aan de slag: ze tekenen hun favoriete bodemdieren en maken een superheldenposter. Intussen leren ze over de diversiteit van bodemdieren en de belangrijke rol die ze vervullen in de natuur.

Na een centrale introductie kunnen de leerlingen de les zelfstandig doorlopen. Verschillende bronnen zijn toegevoegd voor achtergrondinformatie: een korte podcast van Klokhuis-presentatrice Janouk, het School-tv filmpje ‘Ondergrondse beestjes – het lijkt wel een wildpark’ en een aflevering van het NTR-programma De Buitendienst over Kleine beestjes: de superhelden van de aarde.

Download lesmateriaal

Download de les Bodemdieren van WWF Toekomstkunde. Meld u aan voor Toekomstkunde om wekelijks via e-mail de nieuwe les te ontvangen.

Kijk op Scholen & groepen voor meer lesmateriaal over bodemdieren.

Ook op Insta

De Bodemdierendagen hebben een eigen Instagramaccount! Janouk Kelderman van het Klokhuis postte op haar eigen account een filmpje waarin ze vertelt waarom ze meedeed aan de Bodemdierendagen.