Wat doe jij voor de bodemdieren?

Trombidium
© Theodoor Heijerman

Wat doe jij voor de bodemdieren?

Wie kan van herfstbladeren weer voedsel voor planten van volgend jaar maken? Wie houdt de grond gezond? Wie helpt ziekteverwekkers in de bodem te bestrijden en het water te zuiveren? Bodemdieren zijn erg nuttig voor ons. Een gezonde bodem neemt het water van regenbuien op bijvoorbeeld: minder kans op overstromingen in de stad, en je hebt nog wat voor later in een droge zomer!

In een gezonde bodem groeien ook gezonde planten. Gezonde planten die wij opeten, waar we onze kleding van maken of die zonder het te vragen onze lucht zuiveren. En daar staan we niet zo vaak bij stil...

Daarom is de vraag nu: wat doe JIJ eigenlijk terug voor al die bodemdieren?

Vul deze mini-enquete in, en als dank ontvang je de nieuwe 3e editie van het boekje Ondersteboven, van bijzondere bodemdieren. Een ontdekkingsreis naar het leven onder onze voeten, met 25 bodemdieren van alle kanten belicht, 64 blz., 15 x 15 cm.

(Aanvragen boekje kan onder de plaatjes)

Dit doe ik voor de bodemdieren
Waar mogen we het boekje naartoe sturen?
Land
Wil je wel meedoen maar woon je niet in Nederland of België? Helaas kunnen we het boekje dan niet automatisch naar je versturen, maar als je een e-mail stuurt aan communicatie@nioo.knaw.nl dan kijken we wat we kunnen doen!
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.