Wie kan van herfstbladeren weer voedsel voor planten van volgend jaar maken? Wie houdt de grond gezond? Wie helpt ziekteverwekkers in de bodem te bestrijden en het water te zuiveren? Bodemdieren zijn erg nuttig voor ons. Een gezonde bodem neemt het water van regenbuien op bijvoorbeeld: minder kans op overstromingen in de stad, en je hebt nog wat voor later in een droge zomer!

In een gezonde bodem groeien ook gezonde planten. Gezonde planten die wij opeten, waar we onze kleding van maken of die zonder het te vragen onze lucht zuiveren. En daar staan we niet zo vaak bij stil...

Daarom is de vraag nu: wat doe JIJ eigenlijk terug voor al die bodemdieren?

Vul deze mini-enquete in, en als dank ontvang je de nieuwe 3e editie van het boekje Ondersteboven, van bijzondere bodemdieren. Een ontdekkingsreis naar het leven onder onze voeten, met 25 bodemdieren van alle kanten belicht, 64 blz., 15 x 15 cm.

Meerdere antwoorden mogelijk!
Waar mogen we het boekje naartoe sturen?
We gebruiken je e-mailadres om contact op te nemen mocht er iets onduidelijk zijn voor de verzending. We sturen je ook volgende keer een uitnodiging.
Wil je wel meedoen maar woon je niet in Nederland of België? Helaas kunnen we het boekje dan niet automatisch naar je versturen, maar als je een e-mail stuurt aan communicatie@nioo.knaw.nl dan kijken we wat we kunnen doen!
In dit formulier geef je persoonsgegevens door om mee te doen aan de actie. Wij gebruiken jouw e-mail adres om als dat nodig is contact met je op te nemen, en om je voor volgende edities weer uit te nodigen. We bewaren jouw postadres om de boekjes te verzenden. Voor de Bodemdierendagen is het privacystatement van het NIOO-KNAW van toepassing. Wil je geen e-mails ontvangen of heb je verder nog vragen, stuur ons even een berichtje.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.