Bodemdieren op wetenschapsfestival Expeditie NEXT

Plezier bij de Bodemdierentunnel

Bodemdieren op wetenschapsfestival Expeditie NEXT

Nieuws
Laatst gewijzigd:

Het uitverkochte wetenschapsfestival voor kinderen Expeditie NEXT nam op 6 mei het Friese Franeker over. Je kon er op bodemdierensafari met de eerste festivalstand van de Bodemdierendagen.

Samen met medewerkers van wetenschapsmuseum Naturalis en een kunstenaar maakten we een unieke 'Bodemdierentunnel', waarin bezoekers het leven in de bodem aan den lijve konden ondervinden.

 • Plezier bij de Bodemdierentunnel
  Perro de Jong
  Plezier bij de Bodemdierentunnel
 • Ook Britt Dekker bezocht het festival
  Perro de Jong
  Ook Britt Dekker bezocht het festival
 • De Bodemdierentunnel bij Expeditie NEXT 2022
  Perro de Jong
  De Bodemdierentunnel bij Expeditie NEXT 2022

Bladeren trekken en geurtaal

Onderdeel van de beleving waren ook diverse uitdagingen: bijvoorbeeld bladeren trekken zoals een regenworm, of de taal van de geur ontcijferen zoals een mier. Bezoekers kwamen uit de tunnel met een beeld van hoe zij het zouden doen als bodemdier... en met een nieuwe waardering voor het leven onder de grond.

Bij die bezoekers was ook de populaire vlogger en presentator Britt Dekker, die onze stand aandeed met een grote groep enthousiaste fans die bij een online wedstrijd een rondleiding met haar langs het festival hadden gewonnen. En ook de rest van de dag was het zo druk bij de Bodemdierentunnel dat de wachttijd regelmatig opliep tot wel een half uur.