BODEMDIERENDAGEN

Tien voor de bodem! Duik mee onder het maaiveld...
Bodemdierendagen 2023 - Onder het Maaiveld

Ga jij ook op bodemdierensafari? Er gaan dit jaar weer duizenden mensen in het hele land op zoek naar bodemdieren!

Dichtbij huis is er een vergeten jungle vol dieren. Kleine dieren, maar onmisbaar voor een gezonde bodem en dus voor ons. Zoek mee en ontdek wie er onder jouw voeten levensinds kort ook uit andere landen dan Nederland. En geef je waarneming hier door als citizen scientist. Dat kan het hele jaar! 

In 2024 vieren we ook 10 jaar Bodemdierendagen: van 20 september tot en met 7 oktober! Het thema is: 10 voor de bodem! Duik ook mee onder de grond...

Agenda

 1. Bodemdierendagen 2024: 10 voor de bodem!

  Evenement
  In een gezonde bodem leven bodemdieren. Zoek je mee? Dat kan overal in het land... je hoeft alleen maar even de deur uit! Elk jaar rond dierendag gaan honderden mensen op bodemdierensafari. In hun eigen tuin, het park om de hoek, op het schoolplein of zelfs het balkon. In 2024 voor de 10e keer. Daarom is het thema dit jaar: 10 voor de bodem!
  Bodemdierendagen: 10 voor de bodem
 2. Soil, live!

  Evenement
  Dit jaar vieren we een jubileum: de Bodemdierendagen bestaan tien jaar! In september gaan we weer van start met ons citizen science-project. Om dit 10-jarige bestaan een extra feestelijk tintje te geven, starten we deze editie met een bijzondere avond.
  Soil, live!

Nieuws

 1. 10 functies van een gezonde bodem

  Nieuws
  Al het goede komt dit jaar bij ons in tienen. Vandaag geven we je 10 belangrijke functies van de levende bodem. Bodemdieren hebben daarin een grote rol.
  10 voor de bodem
 2. Battle of the Cities: meld je gemeente aan

  Nieuws
  Doe met je gemeente mee met de Bodemdieren Battle of the Cities. Wie weet pakken jullie de titel 'Bodemdierenstad van het Jaar'!
  Campagnebeeld 10 voor de bodem
 3. Op bodemdierensafari met Het Klokhuis

  Nieuws
  Op dinsdag 28 mei zond de NTR een aflevering van Het Klokhuis uit over bodemdieren.
  Het Klokhuis

cadeautje

Wat doe jij terug voor de bodemdieren? Vertel het ons en ontvang het feestelijke boekje Ondersteboven