Bodemdierendagen dit jaar met extra veel partners

Vuurwantsen

Bodemdierendagen dit jaar met extra veel partners

Nieuws
Laatst gewijzigd:

Over een kleine week beginnen de Bodemdierendagen 2020. En dit jaar zijn we met velen. Naast onze vertrouwde partners helpen allerlei nieuwe organisaties mee om ons citizen science-project onder de aandacht te brengen van het publiek. Wij verwelkomen onze nieuwe (communicatie)partners!

Onder het Maaiveld

Begin dit jaar zijn de Bodemdierendagen onderdeel geworden van het nieuwe project Onder het Maaiveld met partners IUCN NL, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), Centrum voor Bodemecologie (CSE, van NIOO en WUR) en de Vlinderstichting. We worden hierbij ondersteund door de Nationale Postcodeloterij.

Samen op zoek naar Tiny Ten

De afgelopen maanden gaven verschillende nieuwe organisaties aan ons te willen steunen. De komende weken kun je dus van allerlei kanten informatie over bodemdieren en de Bodemdierendagen verwachten.

Een voorproefje... IUCN NL bracht ons onder de aandacht bij de eigen leden: een mooi scala aan organisaties. Via (natuur)organisaties als WWF, Natuur & Milieu, LandschappenNL, Naturalis, en Eco-Schools kun je ook informatie en berichten verwachten over de Bodemdierendagen. We hopen dat zo veel mensen de Tiny Ten van de bodemdieren ontdekken in hun eigen omgeving: van mieren tot miljoenpoten en van spinachtigen tot pissebedden.

Verder kijken

Ook kan je tijdens de Bodemdierendagen 'dieper graven' naar bodemdieren door niet alleen de hoofdgroepen maar ook een paar van de gezochte soorten door te geven. Dit jaar worden ook de waarnemingen van bodemdieren tot op soortniveau via Jaarrond Tuintelling en Waarneming.nl bij de waarnemingen via onze eigen website gevoegd.

Diverse verenigingen brachten de Bodemdierendagen onder de aandacht bij hun individuele leden, waarvan een groot deel al best het een en ander afweet van bodemdieren. Denk aan de Vereniging voor Veldbiologie KNNV, de Community voor samen tuinieren AVVN, de Nederlandse Entomologische Vereniging NEV, Kenniscentrum EIS en Scouting Nederland.

We kijken dus ook uit naar de waarnemingen van grote glimwormen, kleine tweestrepen, boerenknoopjes en glansloopkevers!

Samen meer

Op de contactpagina vind je alle (communicatie)partners van de Bodemdierendagen, tot nu toe. Samen geven we dat belangrijke maar onderbelichte bodemleven de aandacht die het verdient!