Boomfeestdag was ook bodemdierenfeest

Bodemdieren zoeken tijdens de Nationale Boomfeestdag 2022

Boomfeestdag was ook bodemdierenfeest

Nieuws
Laatst gewijzigd:

Op woensdag 16 november werd in het Brabantse Zundert de 65e Nationale Boomfeestdag groots gevierd. Als onderdeel van het ochtendprogramma volgden zo’n 200 kinderen een workshop Bodemdieren zoeken. Ook dat was een feest!

De opbrengst van de Bodemdierensafari bekijken
De opbrengst van de Bodemdierensafari bekijken

Beestjes bekijken in het terrarium

Al tijdens de introductie bleken de kinderen veel groepen te (her)kennen. Daarna gingen de deelnemers in het nabijgelegen bos aan de slag met zoekkaarten, schepjes en loeppotjes. Honderden bodembeestjes werden verzameld in een terrarium: bodemspinnen, glansloopkevers, slangenmiljoenpoten en meer.

Aan het eind van hun workshop dromden de kinderen om het steeds voller wordende terrarium heen voor een laatste blik op die doodgewone, maar toch bijzondere kruipers. De dag werd niet alleen een bomen-, maar ook een beestjesfeest.

Industrieterreinen vergroenen

De Nationale Boomfeestdag werd georganiseerd aan de rand van een industrieterrein, want ook die gebieden moeten vergroenen en daar is steeds meer aandacht voor. In de middag plantten de kinderen daarom samen met de minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal 1000 boompjes.