Bodemdieren bij Vroege Vogels

Regenworm
© Daksaya

Bodemdieren bij Vroege Vogels

Nieuws

Afgelopen zondag vertelde NIOO-onderzoeker Dina in 't Zand bij radioprogramma Vroege Vogels over de regenworm en de miljoenpoot. Deze strooiseleters zorgen ervoor dat planten worden afgebroken in kleine stukjes. Ze zijn onderdeel van een grote recyclemachine! Luister de uitzending terug. Fragment over de Bodemdierendagen vanaf 1:09.

Expeditie 10

Liefde voor natuur kan niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is Vroege Vogels gestart met de campagne Expeditie10. Het doel: zoveel mogelijk leerlingen in het basisonderwijs kennis laten maken met dieren, planten en schimmels die bij hen in de buurt leven. Want hoe meer je weet van natuur, hoe groter de kans dat je er om geeft en deze wil beschermen.  

Vroege Vogels bestaat dit jaar 45 jaar. Bijna een halve eeuw natuur en milieu op radio, tv en online! Dit jubileum staat helemaal in het teken van 10 soorten die ieder kind in z’n eigen buurt zou kunnen vinden. Elke soort presenteert zichzelf in een animatiefilmpje. Leuk voor thuis, maar ook handig in de klas.  De 10 soorten zijn: koolmees, klein koolwitje, zomereik, gewone pad, mol, kauw, grote brandnetel, gewone regenworm, akkerhommel en vliegenzwam.

Foto regenworm: Daksaya