Zelfs op balkons kun je best wat bodemleven tegenkomen. Goed om aan te denken!
Bestrate tuinen scoren verrassend goed dit jaar. De dieren kropen wellicht daar onder de stenen door de droogte? Maar hoe zit het met de bijzondere beestjes...
Groene daken kunnen nog wel een beetje hulp gebruiken. En zeker bij langdurig droog weer... We zouden graag meer waarnemingen krijgen!
De groene tuin huisvest altijd veel dieren en diversiteit. Ook voor de niet-zo-algemene soorten mogelijk een toevluchtsoord.
De halfgroene tuin doet bij de hoofdgroepen van de bodemdieren niet veel onder voor de groene tuin. Maar het aantal dieren en de variatie in soorten (biodiversiteit) is minder.
In park, plantsoen en kinderboerderij gaat het goed met pissebed, spin en worm. Goed voor meer natuur in de stad!
Een plantenbak is nog kleiner dan een balkon, maar zolang je planten leven zijn er zeker ook bodemdieren. (En zelfs als de plantjes dood zijn, maar de grond nog vochtig is...)
Op elk schoolplein en bij elke BSO zijn bodemdieren te vinden! De beste plekken zijn onder bomen of planten, maar ook bij de speeltoestellen en de afvalbakken.
De algemene bodemdieren zijn vaak gezien. Voor deze dieren kunnen tuinen dus een belangrijke rol spelen in de (stads)natuur.
Kevers en miljoenpoten komen nog steeds niet zoveel voor - mieren scoren dit jaar hoger!